Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

HEMA-PUZZEL 'TEL DE
HEMA-KROONTJES' IN HET
MAGAZINE AALTENORANJE

In 2020 geen magazine ivm het coronavirus
Het Magazine AaltenOranje wordt in Aalten-dorp huis aan huis bezorgd.

Niet ontvangen? Mail naar info@sap-aalten.nl voor dit Magazine. Ook verkrijgbaar vanaf ca. 12 april bij de Aaltense Horeca en het VVV-kantoor/Museum.

Speel mee en maak kans op:
1 van de 10 waardebonnen
of 10 maal kans op heerlijke
Oranje-tompoucen van HEMA Aalten.
Onder de juiste inzendingen verloten we deze mooie prijzen.


Hoe gaat het in z’n werk?
Tel alle HEMA kroontjes in het Koningsdag Magazine die er uitzien als onderstaande en vul hieronder het wedstrijdformulier in.
Geef het exacte aantal HEMA-Kroontjes als antwoord.

 ANTWOORDFORMULIER:

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

 


Familiefietstocht Aalten tijdens Koningsdag

Voor Koningsdag, zaterdag 27 april, is weer een mooie fietstocht uitgezet door het Aaltens Mannenkoor. Start in het centrum van Aalten.

Klik hier voor de posterKlik hier voor de poster

De jaarlijkse familiefietstocht trekt elke keer weer veel deelnemers. De tocht door het prachtige buitengebied van Aalten is voor velen een welkome activiteit in de luwte van de feestelijkheden. Voor de kinderen heeft de organisatie de deelnamekosten verlaagd. Tijdens de pauze is er gelegenheid om koffie of thee te drinken en voor de kinderen is er gratis limonade.

Onder de deelnemers worden 2 waardebonnen van elk € 150,-  verloot, welke dit jaar beschikbaar worden gesteld door de twee plaatselijke rijwielhandelaren: Wisselink Tweewielers en Hengeveld Bikecenter.
Zegt het voort en kom fietsen door het prachtige buitengebied van Aalten!

Familiefietstocht ca. 20 km.
Zaterdag 27 april 2019.
Starttijd: tussen 14:30 en 16:00 uur. Startpunt: gebouw Elim, Landstraat 20. Deelnamekosten € 2,- p.p. Kinderen € 1,-.
Organisatie:
Aaltens Christelijk Mannenkoor
i.s.m. Werkgroep AaltenOranje.

AaltenOranje Koningsdag Maandag 27 april 2020
Afgelast ivm coronavirus

Vrijdag 4 mei Herdenking  klik voor: 4 mei Herdenking

Koningsdag maandag 27 april 2020
Geen viering ivm coronavirus

Feest in Aalten!
Vandaag is het Koningsdag!
Koningsdag Aalten met het grote lawaaimoment voor de Koning

Koningsdag 2019! Nieuw dit jaar zijn de button-ontwerp-wedstrijd en het grote lawaaimoment voor de Koning op de Markt. Ook nieuw is, dat aansluitend aan het officiële gebeuren op de Markt, er ook de ochtend al van alles te doen is in het centrum.  ’s Middags zijn er eerst de Koningsloop en aansluitend weer diverse leuke Workshops voor de kinderen, georganiseerd door verschillende bedrijven en verenigingen uit Aalten en een aantal spelen. Opnieuw wordt het Magazine AaltenOranje in het dorp huis aan huis verspreid, met daarin alle activiteiten rondom Koningsdag en 4/5 mei.

Geen ballonnenwedstrijd meer, deze 27e april. Jammer van deze lange traditie. Wel is nu een prachtig programma in elkaar gezet door de werkgroep AaltenOranje, samen met de slagwerkgroep van de AOV en Magali van DanzArte. Al vóór Koningsdag kunnen alle kinderen tot en met de basisschool meedoen met de button-ontwerp-wedstrijd. Op school ontvangen ze allemaal de Koningsdagkaart hiervoor en op de ochtend van Koningsdag leveren ze deze in op de Markt en ontvangen hiermee een superleuke lawaaimaker en een attentie van Jumbo Leussink. Rond kwart over 10 uur start het programma om te oefenen met dansen, zingen en lawaai maken voor het grote lawaaimoment om 11:00 uur, onder leiding van Magali en Bob.

Na afloop van het programma op de Markt kunnen kinderen (mét hun ouders) een rondritje maken, door Aalten, met het treintje van Ponyhof Leiting en ook het springkussen is opgeblazen. Nieuw dit jaar is dat ook dan al het Kinderdorp om 11 uur staat opgebouwd en kinderen zich kunnen laten schminken. Ook zal de ballonnenclown op de Markt mooie ballonnen maken voor de kinderen.

Klik op de kaart voor de vergrotingKlik op de kaart voor de vergroting

Na de Koningsloop, welke start om 11:45 uur is het tijd voor het middagprogramma. Bij Café Schiller is een kinderprogramma en vanaf 14:00 uur starten de Workshops van DanzArte, Royaal Spelen, Athos en de drumband VMS en zijn er spelen, ook onder leiding van Give and Go.
Het belooft een leuke dag te worden, waar de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen. Bij elke Workshop en elk spel ontvangen  ze een leuke button, om totaal 7 verschillende buttons bij elkaar te kunnen spelen!

Op de Markt en bij de horeca is livemuziek voor jong en oud. ’s Morgens spelen verschillende Muziekkorpsen op de Markt; bij Beth San en bij de Stegemanhof, waar na afloop gezellig een borrel kan worden gedronken bij de horeca van beide zorgcentra.

Ook dit jaar is het Magazine AaltenOranje uitgebracht, vol met informatie over de Koningsdag en meewerkende verenigingen en bedrijven en sponsors. Leuk is weer de HEMA Oranje puzzel, waarmee mooie prijzen zijn te winnen.

Programma Koningsdag 2019

Ochtendprogramma Allemaal van harte welkom!

8:00 uur: Saluutschoten op de Markt, gevolgd door verschillende locaties in het dorp.
8:10 - 8:20 uur: Reveille blazen Met trompetgeschal op de Markt worden inwoners wakkergeschud.
8:20 - 8:30 uur: Klokken en vlaggen
Alle kerkklokken worden geluid en de vlaggen worden uitgehangen.

10:00 - 10:30 uur: Miniconcerten
Op drie verschillende plekken in Aalten wordt een miniconcert verzorgd door muziekkorpsen uit de gemeente Aalten.
Op de Markt  Oefenen met dansen, zingen en lawaai maken met de Muziekvereniging plus de slagwerkgroep van de AOV èn DanzArte voorafgaande aan de Aubade
Beth San  Muziekvereniging Excelsior Barlo 
Stegemanhof Advendo Lintelo en de Vendeliersgroep Sint Helena


10:30 - 11:00 uur ~ Het nieuwe programma op de Markt
De jaarlijkse Aubade met welkom door de burgemeester en de lintjesdragers, waarna alle kinderen zich opmaken voor het grote lawaaimoment voor de Koning, onder leiding van Magali van DanzArte en Bob van slagwerkgroep van de AOV.

Vanaf 11:00 uur: Een gratis ijsje voor alle kinderen met het bonnetje op de Koningsdagkaart bij de Snackbar van Stegers (Dit bonnetje is alleen geldig op Koningsdag van 11:00 tot 12:30 uur) Een springkussen op de Markt en bij Schiller. En een echt treintje die door het dorp rijd.
Het treintje is de SAMBA EXPRESS van Ponyhof Leiting.

Let op! 's morgens een ander opstappunt dan 's middags.
van 11:00 -  ca.14:00 op- en uitstappen bij opstappunt HEMA
Van 14:00 - 16:30 op- en uitstappen bij Stegers/Grote Kerk
 
EXTRA!
Ook vinden de kinderen op de Koningsdagkaart een bonnetje voor de trein bij  speeltuin t Noorden Deze is de hele zomer tot en met oktober geldig! En ook een bon voor een gratis frikandel bij cafetaria de Admiraal welke op Koningsdag kan worden ingeleverd

 11:00 uur ~ Koningsconcert in de Oude Helenakerk

11:45 uur: Start Koningsloop
Kom allemaal kijken naar de kinderen die lopen voor de koning!

Atletiekvereniging AVA ’70 organiseert in samenwerking met OWM Achterhoek Verzekeringen de jaarlijkse prestatielopen over de afstanden 800 meter, 1600 meter en 5 kilometer.
Inschrijven op de website van AVA'70 of
op Koningsdag zelf in het gemeentehuis, ingang Bredevoortsestraatweg.
 

Middagprogramma Koningsdag vanaf 14:00 uur
Workshops en spelen voor kinderen t/m groep 8

14:00 - 16:30 uur Workshops en spelletjes voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8.
Ook dit jaar zijn er de leuke workshops, verzorgd door Aaltense bedrijven en verenigingen.
Je mag zelf kiezen wat je gaat doen.


14:00 - 16:30 uur Spelletjes in de Bredevoortsestraatweg
Naast de workshops zijn er ook een aantal spelen in de Bredevoortsestraatweg. Kinderen van groep 3 tot en met groep 8 kunnen de spelletjes kiezen welke ze willen.  Speel lekker mee en ontvang bij elke workshop een leuke button. Totaal zijn er 7 verschillende. Spaar ze allemaal!Het Kinderdorp staat dit jaar al vanaf 11:00 uur opgebouwd bij het gemeentehuis tussen 't Raadhuys en Broeder en Zuster. Hier kunnen kinderen lekker spelen en zich laten schminken.

Donateurs en adverteerders in het Magazine voor Koningsdag, Hartelijk dank voor jullie jaarlijkse bijdrage!
Hartelijk dank voor jullie jaarlijkse bijdrage! Door deze jaarlijkse bijdrage worden de activiteiten op de Koningsdag mogelijk gemaakt. Nog geen donateur of ook graag een advertentie in het Magazine voor Koningsdag Aalten? Mail dan naar info@sap-aalten.nl

Vrijwilligers
Bedankt ook de vele vrijwilligers die elk jaar weer een aantal uren willen helpen met de spelletjes of andere activiteiten.
Wil jij dit jaar ook graag helpen met de activiteiten tijdens Koningsdag?
Mail dan naar info@sap-aalten.nl o.v.v. Aanmelden Vrijwilliger.
Of vul het invulformulier in door te klikken op deze link.

De evenementen in het centrum van Aalten worden mogelijk gemaakt door met name:

Interreg Deutschland NederlandInterreg Deutschland Nederland

De Europese Unie ondersteund een aantal van onze evenementen.De Europese Unie ondersteund een aantal van onze evenementen.

EuregioEuregio

Stichting Aalten Promotie Stichting Aalten Promotie