Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Wijnfeest AaltenWijnfeest Aalten

Uit de Duitse Pfalz:


Weingut Amselhof

Weingut AmselhofWeingut Amselhof


Weingut Reinhold Becker

Weingut Reinhold BeckerWeingut Reinhold Becker


Uit de Duitse Nahe:
Weingut Hermann Heinrich Peitz

Weingut Hermann Heinrich PeitzWeingut Hermann Heinrich Peitz


Uit de Duitse Moezel:
Weingut Knobloch

Weingut Hermann Heinrich PeitzWeingut Hermann Heinrich Peitz

 


Uit de Achterhoek:
Wijngoed de Hennepe

Wijngoed de HennepeWijngoed de Hennepe


Muziek Wijnfeest Aalten 2019

Wijnfeest Aalten 2020
H E L A A S   A F G E L A S T
i.v.m. C O R O N A - R E G E L S

( toegang vrij )

Vrijdag 12 juni | Zaterdag 13 juni | Zondag 14 juni
3 dagen feest!
Met op zondagochtend gezamenlijk ontbijt met een gezellige verkoop van dozen wijn


Tijden:

Vrijdag 12 juni van 17:00 - 24:00 uur (20:00 uur officiële opening)
Zaterdag 13 juni van 15:00 - 24:00 uur
Zondag 14 juni van 11:00 - 22:00 uur (start om 11 uur met een gezamenlijk ontbijt)

Klik hier voor de vergrotingKlik hier voor de vergroting

 


De zondag is een speciale extra dag met een nog korte traditie. Iedereen kan komen ontbijten, het ontbijt kan voor een mooie prijs worden gekocht bij de Hugobar op het Marktplein waarnaar er vervolgens de mogelijkheid is om wijn te kopen voor thuis en 's middags de laatste wijnfeestdag te beleven.
De prijzen van de wijn voor thuis zijn speciale prijzen en deze dag is het zelfs mogelijk om 12 flessen te kopen van je favoriete wijn en er maar 11 te betalen!

Wijnfeest Aalten altijd het tweede weekend van juni!
Gezellig Wijndorp in Aalten

Na een stralend Wijnfeest vorig jaar, kijkt de organisatie uit naar het inmiddels  zevende Aaltense Wijnfeest. Altijd rond het 2e weekend van juni. Dit jaar gehouden op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni. Wijnboeren uit de Achterhoek en uit de Duitse Pfalz, Nahe en Moezel, presenteren zich aan het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.

De Wijnboeren
De Wijnboeren uit de Duitse wijnstreken verbouwen allen hun eigen druiven op de glooiende hellingen van in het prachtige landschap. Het grote aantal verschillende druiven en uiteenlopende methodes van oogsten en voorbereiden van de wijn, zorgt voor een groot assortiment aan wijnen en een eigen unieke smaak per wijnboer.
Ook de Achterhoekse wijnboeren verschillen in druivensoorten en wijn produceren. Zo worden wijnen geproduceerd door de coöperatie en in eigen beheer. Beide uniek op hun eigen manier.

Wijnprinsessen
Wijnkoningin Veronique zal dit jaar, samen met de prinsessen Rianke, Esther en Karin het wijnfeest officieel openen rond 20:00 uur en ook zullen zij het hele weekend aanwezig zijn als gastvrouwen van het feest. De nieuwe wijnprinsessen voor 2021 zullen de zondagmiddag van het wijnfeest gekroond worden!

Welkom
Vanaf vrijdag 12 juni 17:00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. De zaterdag vanaf 15:00 uur en op zondag vanaf 11:00 uur. Op de Markt staan drie dagen lang, de wijnboeren. Tevens kan de bezoeker genieten van speciale gerechtjes.

Muziek

Op het muziekprogramma staat ook dit jaar een mooie variatie aan artiesten, mede dankzij de vele plaatselijke sponsoren. De organisatie probeert het zoveel mogelijk lokaal te houden en is dan ook trots op de Aaltense talenten die hun medewerking willen verlenen.

Samenwerking met de Horeca
Tijdens het weekend wordt ook in de Horeca wijn geschonken van de Wijnboeren op de Markt. Deze wijn wordt geschonken bij speciale wijnfeest-gerechten, maar ook bij de gerechten van de kaart kan een glas of een fles wijn gekozen worden van de Duitse Wijnboeren.

Restantenmarkt (onder voorbehoud)
Op zaterdag 13 juni vanaf 11:00 uur houden de plaatselijke winkeliers een grote Restantenmarkt, waar leuke koopjes en aanbiedingen te vinden zijn. Ook dit blijkt al jaren een goede combinatie te zijn met het Wijnfeest.  

We kijken uit naar vier dagen feest!

Wijnboeren en de Koningin
Drie dagen lang staan Wijnboeren uit het Duitse Pfalz en Achterhoekse Wijnbouwers naast elkaar op de Markt in Aalten en kan er onder het genot van muziek, activiteiten en natuurlijk de Wijnkoningin met haar Prinsessen geproefd en gedronken worden van de vele verschillende wijnen.
Ook kan er wijn worden ingekocht voor thuis.

De evenementen in het centrum van Aalten worden mogelijk gemaakt door met name:

Interreg Deutschland NederlandInterreg Deutschland Nederland

De Europese Unie ondersteund een aantal van onze evenementen.De Europese Unie ondersteund een aantal van onze evenementen.

EuregioEuregio

Stichting Aalten Promotie Stichting Aalten Promotie